Kiinteistöjen ikkunatummennus

Kiinteistöjen ikkunatummennuksilla haetaan usein lämmöntorjuntaa tai näkösuojaa. Tummennus onkin usein helpoin ja edullisin tapa saavuttaa nämä vaatimukset. Kiinteistökalvoilla voidaan vähentää jopa 85-90% ikkunoiden kautta tulevaa lämpösäteilyä, jolloin huonetilan lämpötila kesäaikaan tippuu merkittävästi kohteesta riippuen. Kalvot torjuvat myös jonkin verran lämpösäteilyä sisältä ulospäin, eli talviaikaan lämmön karkaaminen ikkunoista vähenee hieman. 

Ehkäpä suurin ongelma, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, on se että nykyisin rakennuksissa käytettäviin ns. lämpölaseihin ei voi asentaa kalvoa sisäpintaan kuin erittäin harvoin. Tämä johtuu siitä että heijastuessaan sisäpinnan kalvosta lämpösäteily aiheuttaa lasin sisälle lähes tuplalämmön, johon ikkunan rakennetta ei ole suunniteltu ja pahimmassa tapauksessa ikkunan lasi voi haljeta. Tästä johtuen pääsääntöinen ohjeistus on, että suljettuun ikkunarakenteeseen jossa on eristeenä kaasu tai ilma kalvo asennetaan aina ulkopintaan. Huono puoli tässä on se, että ulkopinnassa kalvo on huomattavasti kovemmalla rasituksella kuin sisällä, joten kestoikä on paljon lyhyempi. Usein myös ulkopintaan asennus vaatii paljon hankalammat nostin- / telineratkaisut kuin sisäpinta.

Yhtenä suurena käyttökohteena on myös turva- / sirpalesuojakalvot. Paksuimmilla murtosuojakalvoilla kalvotettu ikkuna vaatii todella järeät työkalut jotta sen saa rikottua, näitä kalvoja käytetäänkin suojaamaan arvoesineitä mm. pankeissa ja kultasepänliikkeissä. Kalvoja käytettään joissain kohteissa myös suojaamaan ihmisiä lasin rikkoutumisen aiheuttamilta vammoilta. 

Kaikki kalvot täysin kirkkaita myöten vähentävät UV-säteilyä yli 99%, joten ne vähentävät esimerkiksi näyteikkunalla olevien tuotteiden haalistumista merkittävästi ja näkyvyys säilyy silti samanlaisena kuin kirkkaalla lasilla. Pitää kuitenkin huomioida, että haalistumisen aiheuttaa moni muukin säteily, joten pelkällä UV-säteilyn torjumisella ei haalistumista saada täysin poistettua. UV-säteilyn torjuntaan kalvoja käytetään paljon esimerkiksi museoissa.

Autoteippaus

Jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Satagrafia
Korkeaojantie 11
32860 Korkeaoja

Y-tunnus: 06499180
Puh: +358265101697

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Satagrafia:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.